Steg 1 - Profil

Det första du bör göra när du nu skapat ett konto är att först lägga in dina uppgifter. Det gör du genom att klicka på menypunkten ”Profil”.

Vi behöver bla dina bankuppgifter. Dvs namn på din bank, clearingnummer och kontonummer så vi vet var vi ska betala ut pengarna när du ska få din lön.

Det är också viktigt att du uppdaterar dina uppgifter löpande ifall du byter telefonnummer eller annat.

Steg 2 - Kund

Andra steget är att du skapar din kund som du vill fakturera. På menyn överst väljer du ”Kunder” och sedan knappen "Skapa kund" eller klickar på knappen "Skapa kund" på förstasidan när du loggat in. Under menyn "Kunder" ser du en lista på de kunder som du lagt upp tidigare. Klicka på en kund för att ta bort den eller ändra uppgifterna.

Steg 3 – Faktura

När du skapat din första kund så kan du klicka på ”Skapa faktura”-knappen på förstasidan eller på menyn "Fakturor" överst på sidan och sedan på ”Skapa faktura”-knappen. Börja med att välja den kund du vill fakturera under "Fakturahuvud". Redigera sedan de alternativ du vill ha för fakturan under "Fakturahuvud . Villkor", var noga med att fylla i kundens referens (annars kan du inte skicka fakturan). När kunden är vald och villkoren satta så får du upp ett alternativ att skapa en fakturatext genom att klicka på "Lägg till en rad" under "Fakturarader".

På radnivå kan du välja antingen "Artikel" eller "Text" som radnivå. En artikel är något du ska fakturera för, ex timmar (h) eller styck (st) medans text enbart är fritext på fakturan. Fyll nu i "Antal", "Enhet" och "A´-pris samt en radtext som beskriver vad du fakturerar för. Sist väljer du vilken momssats det ska vara på det du fakturerar. 25% är det vanligaste och kan aldrig bli fel om man väljer det. Avsluta med att spara fakturaraden.

Ett tips är att man kan skapa flera rader på samma faktura genom att fortsätta lägga till rader. Varje rad kan t.ex ha olika momssatser.

Om allt är rätt ifyllt kan du nu välja att skicka fakturan genom att klicka på knappen "Skicka faktura". Observera att knappen ska vara grön för att fakturan ska kunna skickas. Om den inte är det så är det något som inte är ifyllt, som t.ex kundens referens.

Steg 4 – Lön

När fakturan är betald av din kund kommer du se det på statusen på fakturan i listan under menyn ”Fakturor”. Så fort vi har registrerat inbetalningen från din kund kommer vi initiera utbetalningen till dig. Lite beroende på bank så tar det från 1 dag till 3 dagar innan du ser pengarna på ditt konto. När lönen utbetalats kommer du även att se det i fakturalistan under menyn ”Fakturor”.