En delad faktura innebär att ni är flera personer som utför ett arbete men det är bara en utav er som skickar en faktura. När betalningen för fakturan sedan kommer så delas löneutbetalningen mellan de som varit med och arbetat enligt fakturans utformning.

Koppla ihop teammedlemmar:

För att kunna använda sig av "delad faktura" måste samtliga inblandade personer som varit med och arbetat ha ett konto på Paidin.se / "Skapa Konto".

Den som ska skapa fakturan behöver dessutom alla de inblandades "Token". Sin egen Token hittar man under sin profil när man är inloggad. Din Token är en unik sträng som identifierar just dig som användare på Paidin Finans.

Den personen som ska skapa fakturan samlar in alla de inblandades Token och går sedan in under "Team" och lägg till användare. Fyll i en Token och tryck sedan på spara för att lägga till teammedlemmen.

Under menyn "Team" har du även möjlighet att maila en person som du vill bjuda in till ditt team. Personen i fråga får då ett mail med instruktioner om hur man skapar ett konto hos Paidin Finans.

Skapa delad faktura:

När du har lagt till dina teammedlemmar i listan under "Team" så kan du gå vidare och skapa en faktura. Du gör precis som vanligt men när du lägger till en fakturarad så har du en grön knapp "välj teammedlem".

Här väljer du vilken medlem som ska få betalt för det du fakturerar på just denna rad. Du lägger alltså till rader för var och en av de medlemmar som ska få betalt. Glöm inte att lägga till dig själv om du också ska få betalt.

Ex om du ska fakturera 9.000kr till en kund och ni är tre som ska dela på löneutbetalningen med lika stora delar så ska det se ut som följer:

Rad 1    Person A    3.000kr

Rad 2    Person B    3.000kr

Rad 3    Person C    3.000kr

Observera att det bara är personen som skapar fakturan som ser den i sin helhet. De personer som blir fakturerade åt ser bara informationen på "sin" rad. Naturligtvis kan man sätta vilket belopp man önskar på varje anställd. Man behöver alltså inte dela fakturan lika om man inte så önskar.

Löneutbetalning:

När fakturan har blivit betald betalas lönen ut till de personer som har en rad med på fakturan. Lönen beräknas också utifrån radens belopp. Finns fler rader för samma person beräknas lönen på det totala beloppet.