Definition på egenanställning från Skatteverket:


"Det finns uppdragsgivare som bara vill anlita uppdragstagare som har F-skatt. Det förekommer att frilansare med A-skatt som utför tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare därför ansluter sig till ett egenanställningsföretag (kallas ibland för plattformsföretag, faktureringsföretag eller självanställningsföretag).

Egenanställningsföretaget har F-skatt och fakturerar uppdragsgivarna mot viss provision, redovisar arbetsgivaravgifter och gör skatteavdrag och betalar sedan ut resten som lön till uppdragstagaren. Detta kallas för att man är egenanställd"


Naturligtvis har Paidin F-skattsedel och gör detta gällande, enligt lag, på de fakturor som går ut från oss. Vi redovisar även skatt och arbetsgivaravgifter till skatteverket som alla andra företag med anställda.

Du behöver alltså inte fundera över arbetsgivardeklarationer och liknande utan får ut en lön precis som en vanlig anställd med A-skatt. Vill du se vad vilken bruttolön och skatt som är deklarerat för dig (per månad) är det bara att logga in på skatteverket.se med ditt BankID.